Jednostavne vežbe, koje ne oduzimaju mnogo vremena, a sagorevaju čak 600 kalorija…

U današnje vreme, nemamo mnogo vremena, što zbog posla, što zbog ostalih obaveza koje svaka žena ima. Međutim, mnoge žene nisu zadovoljne svojim izgledom (jer nikada ništa nije savršeno) i pokušavaju na različite načine da skinu višak kilograma, salce na stomačiću, da zategnu noge na različite načine koji su, ili nezdravi ili za njih treba dosta vremena, pa posle kratkog vremena postaju dosadne i – odustajemo.

Zato je američki fitnes trener, poznati Džim Sejret osmislio fantastičnu metodu za mršavljenje ili za one koje jednostavno vole da vežbaju, a nemaju vremena za to. Džim kaže da su „tradicionalne“ vežbe postale neefikasne, naspram njegovih, jer na primer, trčanje od sat vremena istroši samo 150 kalorija, dok njegove vežbe mogu da sagore neverovatnih 600 kalorija i to za samo ČETIRI MINUTA.

Dovoljno je da ove vežbe radite četiri minuta, makar jednom dnevno i rezultati će brzo biti vidljivi, mada je Sejretova preporuka da se rade kad god vam se ukaže prilika da imate slobodnih četiri minuta. Takođe, ove vežbe možete raditi i do četiri puta uzastopno, stvarajući kompletan trening od 20 minuta!

1. “Jumping jacks” – skakanje sa raširenim rukama i nogama

Ova vežba je idealna za zagrevanje i dovoljno će biti da uradite deset ponavljanja. Noge i ruke u isto vreme treba da se skupljaju i šire, a disanje treba da bude usklađeno sa skokovima.

zenski-magazin-vezbe-600-kcal-1

2. Čučnjevi

Naša omiljena vežba za zadnjicu, stomak i noge. Duboki čučnjevi su prava stvar, pa ih uradite takođe deset puta.

zenski-magazin-vezbe-600-kcal-2

3. Sklekovi

Uz sklekove ćete ojačati ruke i podići grudi. Uradite 10 sklekova bez pauze, a ako ne možete da uradite klasične, probajte uz zid kao što je prikazano na slici.

zenski-magazin-vezbe-600-kcal-3

4. Iskoraci

Vežbanje se završava sa ovom vežbom. Uz pomoć iskoraka, zategnućete unutrašnju stranu butina, bokove i zadnjicu. Počnite iskorakom sa levom nogom, dok se desna spušta u “čučanj”. Pokušajte da kolenom dodirnete pod. Uradite deset iskoraka, za svaku nogu zasebno.

zenski-magazin-vezbe-600-kcal-97