Dragi moji,

evo odličnog treninga koji možete uraditi kod kuce,bez bacanja para na razne teretane. Potrebno je samo dobra volja i pola sata.

Za početak se dobro zagrejte .

Prva vežba je izdržaj-vežba za celo telo! (20 sekundi)

Izdržaj zvuči jednostavno i lako. Ali, to je samo iluzija. Kad zauzmete položaj i pokušate da ga zadržite videćete da je daleko od lakog. Ipak, postoji mnogo razloga da izdržaj postane deo vaše dnevne rutine. Ako je vaš cilj zategnuto telo i više snage – ovo je vežba za vas.

maxresdefault..

Druga vežba je – jumping jack! (35 puta)

Izvođenje vežbe: Iz stojećeg stava skočite u raskoračni stav (stopala malo šire od širine ramena) istovremeno podižući opružene ruke napred kroz odručenje do uzručenja. Vratite se u početni položaj obrnutim redosledom.

jumping-jack

Treća vežba je –wall sit!(30 sekundi)

Stanite leđima okrenuti zidu (zid je potpuno ravan), stopala su postavljena u širini ramena. Naslonite leđa na zid i spustite se do pozicije čučnja. Ugao između potkolenice i natkolenice je prav isto kao i ugao između natkolenice i gornjeg dela tela (leđa su naslonjena na zid), dlanove možete nasloniti na kolena.

wall-sit-600x450

Četvrta vežba – butt kicks (20 puta)

Trčite u mestu,ali tako da vaša stopala dodiruju zadnjicu.

butt-kicks-

Peta vežba-duboki čučnjevi (20 )

Gotovo da nema mišića u telu koji nije, u većoj ili manjoj meri, angažovan pri pravilnom izvođenju dubokog čučnja.

2a4b0a04f46626f9_squat

Šesta vežba- bočni trbušnjaci(25)

Lezite na bok, prebacite nogu koja je gore preko noge na kojoj ležite. Ruke su ispružene ispred tela a šake su spojene. Istovremeno podižite i rotirajte gornji deo tela, koliko možete, u suprotnu stranu. Vratite se u početni položaj.

Woman doing sit-ups

Sedma vežba-iskorak (20)

Znate li onu izreku: „Nikad ne preskačite trening nogu“? Isto tako, kad govorimo o treningu nogu, moglo bi se dodati: Nikada ne preskačite dve vežbe – čučanj i iskorak.

Iskorak je izvrsna vežba za jačanje i izgradnju mišića nogu i stražnjice: mišića natkolenice i mišića glutealne regije.

new-lunges-02

Osma vežba –trbušnjaci (20)

girl-no-butt

Deveta vežba-sklekovi (10)

Noge savijte u kolenima i tako radite sklekove. Na ovaj način smo smanjili opterećenje na gornji deo tela tako što deo nogu od kolena prema petama više ne učestvuje u opterećenju gornjeg dela tela.

push

Kada odradite sve vežbe ponovite 3 puta.

Nakon treninga obavezno se istegnite!

Nadam se da Vam se trening svideo,do sutra poljubac :*

Vaša Diana,